Sunday, August 16, 2009

Petua Membentuk Cinta Abadi

Semester lepas, keluar berseronok dengan Wanie, Mizah, Iella, dan Nadia. Beli buku tu. Niatnya, nak bagi kat Zakril. Memang excited. Dalam tu pun dah tulis nota cinta sikit.


Cakap kat Zakril nak keluar. Ayat biasa, 'take care, niat mesti betul, miss u babe'. Balik tu, tanya lagi. Even soal macam polis pun tak pe, tahu awak tu sayang saya. 'Beli ape?'. Aku senaraikan semua kecuali itu buku.


Sampai hari ni tak bagi2. 'Segan la, malu la, tak seberapa la, itu la, ini la'. Ayo!


The fact is 'ramai orang yang penyayang, tapi gagal mempamerkan kasih sayang mereka. Pamerkan sikap romantik anda dengan 'using the words' sekerap mungkin', jelas buku tersebut.


Jadi, pada suatu petang yang indah;

Deena, miss u, miss u, miss u.
Awat hang ni? Nak mati?

Dilempang-lembutnya aku. Dan dileraikan dengan tawa kedua-duanya. Suka kan aku sebut kerap-kerap?

Deena seolah mahu aku mengulanginya sekerap mungkin


*kalau diizinkan Allah, keadaan kembali seperti sediakala, saya akan tunaikan niat saya and most of the time, I will say 'I miss you, I love you and only you, Zakril'.

11 Comment(s)

avatar

bagus buku ni ekk..
gua nk pinjam bleh??kihkih..

**ucp la stiap masa utk zakril lu..:p

avatar

GUA curi buku tu malam ni..

nak kasi awek GUA..

baru bahagia percintaan kami

hahahaahah

avatar

which one better:
to say those 3 words frequently or sometimes at times when you really feel like it?
frequently said which someday will lose its meaning or at times where you really feel it~

avatar

Just don't overdo it ... nanti yg mendengarpun dah tak rasa pe2 lagi.

avatar

aq pon nak ucap manyak2 kali!hee~

avatar

harus kah diucap selalu??
hurmm.. tkt bile dah sll ucap, the power of the words are gone..
tak gitu??

avatar

Passing sini sket ayat2 power dalam buku tu.

avatar

erm...mmg susah nak tunjuk betapa romantiknya kita

avatar
Anonymous DeleteReply

agreed..!dun say it ol d times..it wil becum meaningless..but atleast say it 3 times a day..I MISS U,,I LOVE U,.in d morng wish,nite wish..n d time u realy feel it n mean it..dats enuf..

avatar
Anonymous DeleteReply

I ALWAYS LOVE U N I MISSES U OL D TIMES,FORGET U NEVER DEENA.....

avatar
bellarina DeleteReply

pig flu.
kuangkuangkuang