Wednesday, September 2, 2009

Oh Bulan!

Selesai kelas pagi itu, aku menuju ke koperasi. Mahu membeli pembaris. Selalu kena marah kalau garisan tak lurus. Pensyarahku masih tidak mahu hayati seni free-hand aku. Pembaris sekarang tak berkualiti. Kopek pintu sikit, dah patah.


Tempat aku belajar ini, banyak koperasi dan pelbagai nama. Belum dicampur syarikat-syarikat perniagaan lain lagi. Belum ditambah deretan-deretan kedai lagi. Belum didarab bisnes orang-perseorangan lagi. Yang bila aku sama-dengankan semuanya, aku panggil koperasi. Maju.


Aku memilih untuk mengunjungi koperasi yang paling hampir dengan bilik aku. Dalam erti kata lain, koperasi yang menjalankan perniagaan untuk siswi-siswi.


Aku angkat pembaris satu. Pergi beratur. Panjang barisan. Kelihatan anak-anak dara yang tiada kelas di sebelah pagi masih memakai baju tidur. Aku perhati seorang demi seorang tanpa mereka sedar air liur aku sudah tertelan. Bukan giurkan mereka! Tapi, maggi, potato chips, keropok ikan, aiskrim, jambu batu, kek, biskut, chipsmore, itu, ini. Hah! Dugaan.


Dah settle bayar, aku berazam untuk beli lebih dari itu bila tiba hari aku!

17 Comment(s)

avatar

bile hari kamo mahu muncul?

avatar

ada satu quote best

dunt wait for the perfect moment
make the moment perfect

hehe
xde kaitan dngn entry ok
kooot

avatar

dan yg atas tu bukan copy paste
kekeke

avatar

Kopek pintu dengan pembaris mmg la patah...aiyooo...

avatar

joe,
wah. die je 3 kumen. good!

Paan,
knci lpe nk bwk.

avatar

gagaga..

baru nengok jajan dah terngiur

kalo nengok ayam golek,,,begolek la ko kat ctu~


hihi

avatar

hehehe...

time bulan2 posa ni..batu bata celup tepung pon nmpk sedap...hehehehe

avatar

aiskrimmmmmmmmm...

rasa mcm nak rompak orang yg beli aiskrim dikala kite pose n die tak pose..HUH!!

avatar

harap pose penuh yer..!!1

avatar

mane air aku..?!!

avatar
Anonymous DeleteReply

lin lin..pasal..pembaris je..abis mate serong..kuat kan iman..tibe ari mu..lenjan cukup2 spi lebam...

avatar

Ok.Cukup.Hurmm.Lapar.

avatar

Ok.Cukup.Hurmm.Lapar.

avatar

hehe..kerana pintu, kamu berbaris untuk pembaris..lama tak mkn cekedis cmtuh..teringinla plak tiba2

avatar

geeds asyik beli pemadam.
asyik hilang jew keje nyew.
haih~

avatar

gua rase lu dh bli maggi tu kn..
mkn kt bilik..
lu jgn tpu gua la..:p

avatar

aha~
dengan butterscotch aku lagi ek yang kat bilik kau tu..
ooops~