Sunday, October 18, 2009

Satu Malaysia, Ramai Suara

Hari ini, aku menjalani satu bentangan lampiran teknologi berupa satu projek 1Malaysia. Bersama aku, tiga ahli yang lain. Mereka terdiri dari project manager, multimedia designer, interface designer, writer, video specialist, audio specialist dan multimedia programmer. Wah, nampak ramai sekali dan bukan lagak seperti empat orang. Ini yang cuba aku sampaikan; empat orang yang memegang peranan masing-masing.

Pada 12.30 lebih pada firasat aku, bentangan selesai. Dan kritikan membina disenaraikan seperti di bawah :


  • Masalah dengan warna heading
Pada aku, ia tak jadi masalah sekiranya users tengok dalam jarak dekat. (tidak melebihi dua hasta)


  • Masalah kurangnya images
Pada aku, ia tak jadi masalah sekiranya users faham apa yang ingin aku dan ahli lain sampaikan. Memang menjadi style aku dan ahli lain tidak mahu bentangan kami diserabutkan dengan imej yang sama sekali tidak akan memberi pemahaman peribadi. Tapi, apa yang mereka katakan tarikan itu lebih penting. Betul? Aku rasa tidak.


  • Tambahkan satu lagi animation
Pada aku, memang kesilapan. Sebab mati2 aku dengan ahli lain ingat hanya satu animation sahaja yang diminta. Haha.


Tu je la kot. The best group pada aku, Zul and the gang. Serius, creative ya amat. Tahniah!

6 Comment(s)

avatar

waduh
membentg ya..heheh

avatar
Anonymous DeleteReply

always beat w d best..x sume kritakan boleh diterima..ade yg membina dan ade yg membunuh..lantok lah drg..

avatar

thanks dear.
u alwys support me.
=)

avatar

bentang apa tu?

avatar

Ls,
project 1malaysia