Tuesday, February 16, 2010

Kaunter Pertanyaan

'adik, toilet kat mane?'
'sana', sambil menunjukkan arah kanan.

'adik, zohor masuk pukul bape?'
'dalam satu dua puloh, dah konfem buleh dah'.

'adik, ini tempat nama apa?'
'Gurun'.
'gurun? patut panas gile. tapi, apsal tak de unta ah?'
'haha3'.

'adik, topup digi ade? maxis?'
'tak de. only celcom. terang2 nampak selekom'.

'adik, jauh lagi tak nak pergi kuala kedah? saya nak pegi Langkawi nii.'
'abg straight jalan ni, pastu ikut kiri, then abg ikut sukaa. haha3'.

'adik, mana boleh dapat topup touch and go ha?'
'sini tak de bang. tak boleh touch, abg boleh go ja la'.

'nombor abg lawa la'.
'eh, kamu lagi lawa. haha3'.

'eh, resit bil pun guna half paper je? u punya bos boleh kaya ni'.
tersenyum sahaja.
'eh, ink pun refill je? jimat. kalau kawen, boleh buat 2 bijik banglo kalau cam ni'.
'haha2'.

'pakej broadbrand ni cam na? cita sikit.'
'modem free. daftar seratus'
'apa yang dapat? kat alor setar dapat baju tapi daftar 173'.
'ooo. kat sini seratus ja. baju tak dapat. dapat modem dengan plastik ja'.
'haha'.

'kaka manis tamau balik ke ini hari?'.
'of cos nak balik! esok i start holiday'.

3 Comment(s)

avatar
Anonymous DeleteReply

holiday g ane..?

avatar

hari tu dah plan nak g kl. tapi, x dpt. kene keja. lepas keje 5 hari, ade 4 hari je lagi cuti. then, pegi jalan2 pantai je. :)

avatar

hahahah...best2!