Sunday, April 18, 2010

Nak Ucap 'gud laq' Pun OKay Je

21st April 2010
22nd April 2010

2nd May 2010
3rd May 2010

9th May 2010
read more

Thursday, April 15, 2010

Mula2 :D Kemudian ;( Akhir :)

Tu la, jangan hepi sangat nanti jadi sedih tiba2. Betoi!

Baru semalam ayah ada cakap, 'benda apa2 pun, kena sabar. kalau kita sabar ada ganjarannya'. Jadi, ianya masih segar dan kukuh dalam hati saya. Sebab itu bila perkara siang tadi terjadi, saya tidak terus telefon mak mengadu itu ini, tidak terus mencarut itu ini, tidak terus menggelabah seperti kehilangan anak. Saya diam dan pujuk hati untuk bersabar.

Walaupun dengan sedikit perasaan sedih, meeting dengan team manager (deen) berjalan lancar. Kata putus diambil. Saya uruskan tempat penginapan, deen uruskan pengangkutan, dan mereka yang lain uruskan pasukan. Nak ingatkan awak, 23 dan 24 tu adalah hari sebaik sahaja dua kertas selesai dijawab. Jadi, tournament ini sangat lah selesa untuk merehatkan minda saya. Ah, minda saya selalu rehat kalau tak ada tournament pun.

Okay, cerita tadi berbalik. Saya tak bersalah, jadi saya tak perlu rasa takut. Oleh itu, dengan kool nya saya lalui depan guard dengan tenang. 'Tuhan menolong orang dalam kesusahan'-mesej kawan saya. Benar, saya pun pelik kenapa saya invi depan guard tadi; tiada siapa perasan saya. Alhamdullilah.
read more

Tuesday, April 13, 2010

Ujian Pagi Ini; Aku Hanya Menghantar Kertas Kosong (ii)

See, seperti pos di bawah; saya cuba tampil dengan meletakkan '(ii)' di belakang tajuk yang bermaksud sambungan dari itu setelah pos yang sebelumnya ditulis 'bersambung...' di akhir cerita.

Tentang itu,

Saya mendapat kepujian untuk itu subjek semester lepas. Jadi, saya diamkan saja (sambil hati tersenyum) tanpa perkara berbangkit mengenai 'pop quiz' walaupun saya hanya menghantar kertas kosong.

Oleh itu, saya anggapnya sebagai 'masalah yang saya mati2 concern pada hari ini adalah perkara yang 'tak-ada-apa-lah-sangat' pada masa depan'.

Pada masa2 kejatuhan atau murungan lain, saya selalu berharap saya sudah berada di masa depan; telah melalui satu tempoh masa yang bilamana saya pandang ke belakang kembali saya akan cakap 'tak-ada-apa-lah-sangat rupanya yang selama ini menghantui aku'. Begitu juga bila saya ingatkan kembali zaman saya bermati-matian minatkan seseorang di sekolah. Tapi sekarang, saya rasakan 'tak-ada-apa-lah-sangat yang aku minat2 kan itu'.

'lalui dulu, baru tahu'- ucap seorang rakan saya.

read more

0_0 (ii)

Nak cerita pasal kerja2 sekolah. Presentation pun dah selesai kesemuanya. Report je kena submit sebelum final. Test pulak ada lagi dua sahaja. :D Tadi, test calculus. Ketahuilah bahawa saya sangat mengagumi orang2 yang mengenali, memahami, menyayangi, ngam, expert, atau apa saja tentang 'infinite series' kerana test tadi betul2 mengajari saya. Serius, jika anda orang yang saya kagumi saya mahu temujanji dengan anda.
read more

Mai Nak Jawab.

1. Apa yang anda buat kalau anda tahu member tikam belakang anda?
-berkejaran ke hospital.

2. Enam orang di hati anda?
-mak, ayah, na, chaq, name_x, name_y.

3. Anda rasa anda comel?
-auww!

4. Single or taken?
-bujang

5. Blog anda suka?
-blog saya la. tu sebab saya still update. :)

6. Adakah bilik anda kemas setiap hari?
-uihhh, merelap beb!

12. Orang terakhir anda ym?
-dah lama tak on.

13. Game yang paling anda suka?
-aci ligan. (tau ke?)

14. Ucapan peribadi?
-terima kasih, yorke.

16. Anda rasa tag ini best?
-thumb up.

Okay, beliau yang suruh jawab.
read more

Tuesday, April 6, 2010

Pembetulan

Tadi, pengumuman lagi. Bukan macam hari tu la. Macam ni, 'perhatian kepada penghuni blok masria, staf lelaki akan memasuki kawasan blok untuk kerja2 pemeriksaan mesin basuh. diharap anda berpakaian sopan'. Macam mana pun, saya dah tak kisah la. Rosak ke tak, saya dah tak ambik peduli. Saya bukan la pemalas ya amat, tapi kalau ada mesin basuh yang kena masukkan syiling ringgit malaysia dua point lima kosong tu mudah la sikit. Bosan betul dengan pihak2 yang menang-membeli-alah-memakai ni. Performance tak pernah maintain. Jadi, pedulikan itu semua dengan syarat hari2 saya kena tambah satu rutin; membasuh-tangan sekurang2nya dua helai/pasang baju sehari supaya pada hujung minggu bakul-koleksi-pakaian-tidak-basuh saya tidak penuh, supaya selepas kelas pada hari khamis saya boleh balik rumah terus, dan supaya saya tidak stress semata2 kerana pakaian sebakul. Saya sudah bersedia menerima perubahan. hehe3.
read more

06042010

Suhana,
happy birthday! jap je, hang dah 21 noe. beringat la, hg dah tua. lain la aku, muda trangtangtang ni. hahaha3. tak dak apa wei nak bagi kat hg. tapi, aku suka tengok kalau hg happy. hehe. rindu hg! :D
read more

Monday, April 5, 2010

0_0


c++

pascal

huh, selesai satu presentation!
test lagi 4, presentation lagi 1.
saya sangat sibuk.
:D

bersambung...
read more

Thursday, April 1, 2010

ape la nak jadi

dear electronic diary,

saya tension la. sepatutnya pukul 12pm tadi saya dah balik rumah. tapi, banyak baju yang tak dibasuh. pengumuman 'perhatian kepada blok masria, staf lelaki akan memasuki kawasan blok untuk kerja2 pembaikan mesin basuh' dah berjuta kali saya dengar. tapi, bila saya pergi nak basuh baju, mesin tetap rosak. Baiki pekejadah?

saya tension sangat tadi. saya tak mengamuk pun. saya pergi kat katil, saya tak sedar saya tertidur. bangun2, dah petang. hujan pulak tu. macam mana saya nak balik? waaaa, nasib saya tak baik hari ni.

sebenarnya, saya lapar. saya bajet saya balik rumah awal, kemudian lebihan duit minggu ini boleh dibawa ke minggu depan. duit minggu depan pulak saya tak bawa ke mana2 minggu; disimpan kemas. tak pe lah macam mana pun, saya tak bermaya ni. perlukan sedikit karbohidrat dan oksigen. nanti, kalau apa2 saya rojer. saya pun dah macam gelong dah. adei.
read more