Tuesday, September 28, 2010

Goodbye September, Hello October!

Tinggal dua hari lagi nak habiskan september. Kemudian, oktober. Mesti kau akan cakap aku ni tak savor every moment kan. Asyik menghitung. Yes, sebab aku dah tak sabar nak habiskan praktikal. Arghhh!

Ada kawan tanya, best tak praktikal?

aku jawab, 'best, as long as u love ur job'.

Love your job. Maksudnya, kau seronok mengulanginya biarpun rutin yang kau buat adalah sama. Perkara itu tak pernah membuatkan kau bosan, pagi2 lagi kau dah bersemangat nak pergi kerja, kau tak pernah kisah dengan lebihan waktu yang kau habiskan di tempat kerja. Semuanya kerana 'u love what u do', kata Steven Jobs.

Minggu ni katanya, lecturer nak datang melawat. Sebelum dia datang, dia akan call dulu. Tapi, buku log dua bulan tak update. haha. Malam ni, aku nak settle buku log tu.

Petang tadi kan, bawak mak pi jumpa sanak sedara.

Raya haji tahun ni tanpa mak di sisi T_T