Monday, January 31, 2011

Lelaki itu tahunya makan. Bila tak ada makanan marah-marah. Ape ni?

Bila ibubapa keluar dan kau satu-satunya anak perempuan dalam rumah yang dipenuhi adik-beradik lelaki; nak tak nak kena masak kat depa.

Fine.

Di hari lain, ibubapa tiada di rumah lagi. Kali ini, kau mengurung dalam bilik; malas buat semua. Kau ada sebab untuk itu. Kemudian, abang sulung mula persoal. Dah nak masuk zohor, mana lunch? Kau jawab, kat kedai. Everything settle.

Bagaimana pula kalau kau gagahkan diri. Sakit hanya Tuhan tahu. Semuanya sebab kau tiada alasan untuk duduk dalam bilik dan segan menyatakan,

'hoi, pegi makan kedai. aku takda mood nak masak, period!