Friday, July 29, 2011

Hari Kecewa

Hati remuk. Bukan macam putus cinta tu, tapi lebih kepada kecewa. Give up dan fed up. Hampir 7 bulan aku mencuba sesuatu, tapi masih gagal. Aku hadap dan tempuh semua. Ikuti semua protokol. Upgrade dan cuba segala. Hari ini, aku tersilap langkah. Habis semua. Semuanya sekali. Tarik nafas panjang, dan aku sedar kerdilnya aku. Kemarahan tadi mula padam. Pilu dan sedih membekas. :-(

(sambil check result intersesi)

***

Sedih tadi digantikan dengan senyuman. Terima kasih Allah, pensyarah, dan kawan2.
read more

Private Tutor

Ada sesuatu yang aku tak ceritakan di sini? Oh ya, mengenai private tutor. Takde apa yang boleh buat aku happy melainkan apabila budak2 tu dapat skor dalam trial UPSR baru-baru ini.

You know, senang untuk mengajar. Tapi untuk mendidik mereka supaya cintakan ilmu dan tanamkan semangat belajar bukan untuk exam merely, its hard.

*orangluar: nanti aku reply komen kau. aku cari masa yang sesuai. take care, dear. :-)
read more

Sunday, July 24, 2011

Connection

Makin lama aku rasa aku dah tak jadi aku. Hey, aku suka membaca la. Aku juga suka menulis. But now apa pun aku tak ambik port, semua benda lantak-la-apa-nak-jadi. What the...? Bukan seminggu amalina, dah sebulan lebih tau awak tak jadi awak. What's going on? Apa yang tak kena? 

Lewat malam hari tu aku tengok citer orang putih kat tv. Dia cakap benda paling worth it adalah connection. Banyak hari aku fikir pasal tu.

Betul la Meon, connection tu paling berharga in life. Maksud luas, tapi aku faham satu;

connection aku dengan Pencipta still lemah.

Aku malu dengan Dia tapi esok aku ulang lagi.
read more

Saturday, July 23, 2011

..

Dear diary,

Hari ni cukup sebulan kat rumah and my last update on 18th June. Quite long hiatus.
read more