Wednesday, August 31, 2011

3/4

Language-H
Nahu-Nouns
Bizzcom-activities blog
Gmail-official mail
Facebook-private
Networkblog-on September
Juzuk-on September
Chef-on September
onmywayto2013-on September
read more

Saturday, August 20, 2011

Bulan lepas,

Aku tak sempat beritahu satu perkara yang buatkan aku istimewa iaitu,

Aku cintakan setiap kekurangan yang kau ada.

I really mean it.
read more

Beza kita cuma harta ya?

Lihat tapi jangan menghukum.

Yang kau hina itu akhirnya singah di rumah sempit kau. Di mana orang yang selalu tepuk bahu kau?...yang buatkan kau tenggelam dengan nikmat kebendaan mereka?

Aku tak punya apa. Cuma aku sering dilaung tentang kasihkan manusia samarata.
read more

Dia ada, meski sebilangan orang bilang dia tak pernah wujud padahal dia atur strategi kemas2. Dia ada matlamat yang satu; jadi perlu apa dia peduli kata orang?

Love you.
read more

A sign

Aku tak tahu, cuma aku dapat jangkakan. Meski jangkaan batu akan tenggelam dalam lautan masih 99%, ini pula kau yakin menyatakannya kajian kau bersifat 100%. Mustahil. Ingat, dengan izinNya juga terkandung dalam peratusan itu.

Mungkin petandanya sudah tiba. Sebagai manusia yang yakin dengan ketetapan, kita harus redha. Kita harus hargai detik yang tersisa. Nyatakan sebelum terlewat. Catatkan semua yang tergantung. Dan lepaskan semuanya dengan tenang.

Jauh. Ikatan yang amat dekat tapi terasa jauhnya kerna pegangan tak pernah kukuh. Sayang yang tak pernah dijiwai. Tiada apa2 perasaan.

Tapi masih ada yang berperasaan. Peliknya, kita masih dalam keadaan biasa2. Apa kita tidak tahu yang detik itu bila2 masa saja tanpa diduga? Atau kita sebenarnya dekat tapi hakikinya kita tidak diberi petunjuk. Sedih.
read more

Friday, August 19, 2011

5

Ada 5 benda;

Tapi ayah selalu pesan 2 benda ini, sihat sebelum sakit dan muda sebelum tua.

Kedua-duanya berkaitan dengan kekuatan. Jadi, ayuh orang muda, kita kuat. Suburkan momen2 akhir Ramadhan ini.

With love,
amalyyna.
read more

Delivered Message

Pagi itu,

Aku buat2 cium telekung. Kemudian tarik telekung mak di sebelah kanan dan buat2 cium. Dua kali aku buat2.

Lalu, wanita di sebelah kiri aku mula lakukan perkara yang sama tanpa perlu aku buat2 kali ketiga.

...dan dia diam.

:-)
read more

Huh!

Sebulan kebelakangan ini memang shit la twitter. Takpa, 2 hari je lagi.
read more

Wednesday, August 17, 2011

Well Done

Banyak benda. Ada lagi 3/4.
read more

Tuesday, August 16, 2011

..

Entah berapa kali aku minta Tuhan hilangkan duka dalam hati ini. Tapi bila malam2 begini, ia datang kembali.

Bukan salah Tuhan. Salah aku, tak kuat menahan.
read more

Saturday, August 13, 2011

Ikhlas

Kenapa mahu kebaikan disudahi dengan penghargaan?
read more

Deeds

Aku benci.

Bukan dia tapi perangainya.
read more

Friday, August 12, 2011

Menjawab Secara Pukal

1. Salam. Dah beli no pin tu?
2. Bila nak invite ni?
3. Wei, sidai baju.
4. Aku tak dapat balik. Ada meeting. Urgent!
5. Tak balik ngajaq lagi ka?
6. Salam. Dah tido ke?
7. Assalam, nak tanya fb address n password utk rsnetwork ingat lagi tak?
8. Salam
9. Salam. Hye, lama tak dengar khabar. Sihat ke?
10. Cikgu, kalau ada yang tak tau, kena buat jugak ke?
11. Selamat pagi awak.
12. Mintak tolong boleh?
13. Bangun2!! Nak pi bazar..
14. Kau buat apa cuti ni? Aku kerja dkt guardian time puasa ni.
15. Hye :-)
16. Ai lin..
17. Mai ambik agar2. Takda sapa nak hantar.

Semua aku jawab dengan berdiam diri. Actually I even don't know where my phone was and and and jenis malas nak cas phone.

...

Penting jugak aku ni.
read more

Code

Dan bila kedudukan sudah stabil yang tidak sama seperti legap dan lutsinar, bahagia itu datang. Bahagia buat keadaan makin jelas, buat semua tahu. Sedang aku mahukan kabur, tidak jelas kelihatan serta tiada satu orang yang tahu.

Ambil bahagia ini. Aku tak mahu.
read more

AI

Aku keluar. Kali ini tidak dipapah. Berjalan sendiri. Dan bila sampai di situ, aku diam.

...
read more

Aina

Usaha makin nampak berhasil.
read more