Wednesday, October 19, 2011

Banyak Benda

Perkara #1: E-mail. Hari2 aku check. Tapi takde email yang dikehendaki.

Perkara #2: Kuiz pertama di semester ini. Rasa puas bila menjawab tadi. Keikhlasan belajar tu dapat dirasai.

Perkara #3: Pendrive kena virus. Banyak benda musnah. Entah nape, cool je. Macam semua benda dalam tu tak penting walhal melibatkan project semester ini.

Perkara #4: Case study. Esok kena submit. Aku buat pasal company ni, Grainger.com

Perkara #5: Esok kena present project progress. Part aku, financial and operational.

Perkara #6: Ada satu benda akhir2 ni aku tak setuju dengan ayah. Kali pertama aku tak setuju. TAK setuju. Tapi aku diam sebab aku masih percaya setiap tindakan dia ada sebab. Aku tanak fikir sangat nanti aku emo.

Perkara #7: Semua perkara aku perlukan pertolongan Allah, no doubt.
read more

Thursday, October 13, 2011

..

Bahagia. Bahagia. Bahagia.

:)
read more

Sunday, October 9, 2011

A month in Dungun


Assalamualaikum.

I am taking 8 codes for this semester. Quite tough, I can say. Getting more busy with classes, assignments, projects etc.

Okay. Kod2 itu aku asingkan mengikut 3 kategori; language (Arab + English), business (Consumer Behaviour + E-Commerce + Economic), and computing (System Engineering + Programming + Network).

Review:

Kategori 1 | Language
BAB401: Senang beb. Dah belajar time sekolah dulu. Kenapa pilih Arab? Bahasa syurga. :)
BEL442: 'don't worry about test, quiz, and final outline paper. worry about your future English'. -(Mr. G). So, I am not worried anything about BEL. He gave me the comfort zone. :D

Kategori 2 | Business
MKT561: Study pasal consumer. Untuk apa belajar ni? Untuk predict/forecast market. Yang paling penting, gain more profit bila dah tahu the way consumer behave and buy.
ITS520: Belajar pasal E-Commerce. Buat E-Commerce website guna joomla.
ECO415: Terbaik. Best gila belajar economic because of dapat lecturer yang betul2 pandai ngajar.

Kategori 3 | Computer
ITS572: Subject membaca pasal System Engineering. Semua depend on project. Guna PHP.
ITT410: Network. Dah pernah belajar time diploma cuma advance lagi. Lecturer ni knowledgeable. Kagum jugak ah.
CSC574: Internet Programming. Pun dah pernah belajar time diploma. So tak mencabar sangat.

Tu je kot review untuk subject2 semester ini. Sehingga berjumpa lagi.
read more

Sunday, October 2, 2011

Mind your Gap

Bukan sebab ego yang tinggi, cuma sedih. Lalu, diri berjanji pada sesuatu yang sukar. Setiap kali menghadapi kesukaran itu, hati menangis.

....

Mohonlah pada Yang Bijaksana agar dipermudahkan jalan. 
Mohonlah pada Yang Kuasa, agar diberikan kekuatan.
read more

Random Quote

My father always used to say that when you die, if you've got five real friends, you've had a great life. -Elbert Hubbard

Then, I starts to count;
1. Suhana
2. Amira
3. Rosmaria
4. Asyikin
5. Latifah
6. Alia
7. Maslinda

I already have 7 friends. That's the time to die?
read more