Wednesday, May 23, 2012

God knows everything

Melihat setiap aktiviti kebahagian mereka, hati ini tersenyum. Mungkin redha sudah sampai, ikhlas sudah bersedia untuk melepaskan.

Pergi lah.

:-)
read more

Saturday, May 19, 2012

#11

Esok, bermulanya minggu ke sebelas. Fokus untuk test OB and submit chapter 2. Pastu balik rumah, yay!

posted from Bloggeroid

read more

Sunday, May 13, 2012

...

read more

Tuesday, May 8, 2012

Indah

Indah itu kau perlu simpan diam2,
Jangan dibilang orang,
Jangan diheboh semesta.

Simpan ia bebaik,
Demi sebuah redha.
read more

Album

Sangat leka kalau dah masuk ke situ. Bahagia betul.

:-)
read more

Saturday, May 5, 2012

#8


Minggu ni minggu ke #8 dari #14 sesi perkuliahan. Meaning that, dah lebih separuh perjalanan. Seperti semester2 lepas, minggu #1 dah buat review untuk semua subject/code. Tapi takpa lah, better than nothing ye dak?

Ok, we start here. Semester ni ambik 7 code dan aku kategorikan kepada 3; bahasa, membaca, dan project.

Bahasa
BAB 451 (Arabic Language II): Fokus lebih untuk skrip and video. Test and quiz okay je kot.

Membaca
ITS 510 (IT Project Management)
ITS 515 (IT Investment)
ITS 582 (Corporate Strategic Information Systems Planning)
MGT 531 (Organizational Behaviour)
-4 code ni takda review. Baca je. Rajin baca, rajin ulangkaji, and faham semua, Insha Allah tak ada masalah. Eh satu lagi, FOKUS dalam kelas.

Project
ITS 521 (Electronic Commerce Application Development): Kalau semester lepas buat website e-commerce pakai joomla, semester ni pakai PHP. Buat shopping cart, payment semua tu guna php.
CSP 600 (Project Formulation): Dikenali sebagai Final Year Project (FYP). Tak reti nak review pasal code ni. Agak tak enjoy la belajar code ni. Tension je setiap hari selasa. T_T

'These times are hard, but they will past'
read more