Saturday, May 5, 2012

#8


Minggu ni minggu ke #8 dari #14 sesi perkuliahan. Meaning that, dah lebih separuh perjalanan. Seperti semester2 lepas, minggu #1 dah buat review untuk semua subject/code. Tapi takpa lah, better than nothing ye dak?

Ok, we start here. Semester ni ambik 7 code dan aku kategorikan kepada 3; bahasa, membaca, dan project.

Bahasa
BAB 451 (Arabic Language II): Fokus lebih untuk skrip and video. Test and quiz okay je kot.

Membaca
ITS 510 (IT Project Management)
ITS 515 (IT Investment)
ITS 582 (Corporate Strategic Information Systems Planning)
MGT 531 (Organizational Behaviour)
-4 code ni takda review. Baca je. Rajin baca, rajin ulangkaji, and faham semua, Insha Allah tak ada masalah. Eh satu lagi, FOKUS dalam kelas.

Project
ITS 521 (Electronic Commerce Application Development): Kalau semester lepas buat website e-commerce pakai joomla, semester ni pakai PHP. Buat shopping cart, payment semua tu guna php.
CSP 600 (Project Formulation): Dikenali sebagai Final Year Project (FYP). Tak reti nak review pasal code ni. Agak tak enjoy la belajar code ni. Tension je setiap hari selasa. T_T

'These times are hard, but they will past'