Monday, November 19, 2012

5 more weeks to go,


Seperti semester empat dan lima, aku ada buat review. Semester tiga aku tak buat sebab semuanya fully organized, terancang, dan strategik; bukti boleh dilihat pada entri januari, februari, mac, april, dan may 2011. Pertama kali aku rasa kagum dengan penulisan jujur aku. Kedua, hampir kesemua lesson learned daripada aku belajar secara tacit knowledge and explicit knowledge dicatat dengan rapi. Thanks amalina untuk semua usaha itu, aku dapat rasa manisnya. :-)

Untuk semester enam atau yang terakhir, aku ambik 5 subject yang boleh aku kategorikan kepada 3 part.

1. Project (CSP 650)
Selalu serabutkan aku sebab dia 6 credit hours which kalau dapat A+, cgpa aku akan melambung tinggi and kalau aku fail, cgpa aku akan merudum jatuh sebawah bawahnya. Bersyukur dua perkara tentang subject ini, 1. aku dapat supervisor yang sangat cool yang TAK PERNAH bagi tekanan kat aku (tapi dia dah nak pindah bulan 12 ni, so aku taktau nasib aku cemana nanti apabila diserahkan ke mana mana supervisor). 2. aku dapat client yang sangat supportive, aku boleh call tanya apa lagi requirements yang dia nak bebila masa unlike some of friends sangat susah nak berhubung dengan client masing masing.

2. Perlu study (MATH 422, ITS 610)
-Math logic, tak study memang boleh fail
-Ethics tu boleh la goreng sikit sikit, but have to know some facts

3. Rilek (BAB 501, ITS 544)
Doesn't mean tak bukak buku langsung untuk kedua dua subject ni, just macam rilek. Pergi kelas pun rilek je hehehe. Thanks for these lecturers yang sangat cool. Serius aku suka lecturer cenggini. Kita rilek tak semestinya kita tak belajar, tapi lebih effective cara belajar tu just because we found joy in learning. ;-)

Tu je kot untuk semester-tabah-cekal ini. Moga dipermudahkan semuanya.

"The moment when you want to quit, is the moment when you need to keep pushing".

2 Comment(s)

avatar

I ada project jgk sem ni ! Tapi bukan sem akhir lagi la. Sem akhir internship next year. hehe.

Ini da nak masuk december and i haven't start working on my project yet! Ada je halangan itu ini. Pfft.

May God save our soul ! Haha.

avatar

Geeds, start working on your project now. I really want to see you succeed.

sincerely,
yourself.