Friday, December 28, 2012

Insecure

Dah lama aku nak cakap sebenarnya. Aku dah takde zon selesa, zon dimana aku boleh up-apa-yang-aku-rasa-bila-bila-masa. Sedih gila rasa sebab hanya dengan satu kesilapan.

". . .sometimes one feels freer speaking to a stranger than to people one knows. Why is that? Probably because a stranger sees us the way we are, not as he wishes to think we are".
read more

Kelebihan bujang lulz

Mereka akan lebih menghargai friendship. Prihatin dan sayang dia tu lain. Tak tau nak cakap cemana. Teori dia, "tahap kebergantungan" dan "fokus". Okay, bincangkan kedua dua teori ini.

posted from Bloggeroid

read more

..

Tuhan, tolong jagakan dia.
posted from Bloggeroid
read more

Monday, December 24, 2012

Final presentation and poster exhibition (FYP)

Bagaimana boleh saya sembunyikan penglibatan diri kalau diari ini saja yang mampu simpan kisah kisah saya dalam jangka masa panjang.

The best presenter.
The best poster.

Terima kasih Tuhan.
read more

Wednesday, December 19, 2012

14

1. Fakta baru yang saya temui, hacker --keeping a low profile. Jadi, jika anda menemui orang orang yang bangga mengisytiharkan diri mereka sebagai seorang hacker, thats not a hacker. Atau mungkin anda menemui status status seperti "yeah, berjaya hack juga akhirnyaa!", again, thats not a hacker. Hacker have their own purposes and they are not easily reveals them.

2. Setiap kali saya mahu menaip, ceritanya tentang diri saya. Saya sedang cerita tentang diri saya. Dan kemudian, saya delete dan tulis semula. Bagaimana mahu menulis tanpa penglibatan diri? Bagaimana mahu menulis tanpa kehebatan diri? Saya keliru.

3. Patutnya tadi berakhirnya lecture untuk semester ini dan mulai esok saya dah start study week. Tapi tak. Tak berakhir sampai tamatnya bulan januari. Report fyp sangatlah mencabar apabila mendapat examiner yang sangat strict. Saya selalu cakap pada rerakan yang lain bahawa mereka bertuah kerana mendapat examiner yang sangat cool, tidak seperti saya. :(

4. Telah lama saya menjangkakan saat tak best ini. Jadi, kenapa saya perlu komplen itu ini kalau dari awal saya sudah menjangkakannya?

5. Saya letih..
read more

Friday, December 14, 2012

Did you look into his heart?

The Beloved Prophet Muḥammad, got upset with our master Usama ibn Zaid -the beloved, and the son of the beloved. One day, Usama was on the battlefield engaged with the enemy. During the heat of the battle one of the enemies slipped and fell, so Usama lifted his sword to strike him. At that very moment, the enemy shouted out:

"La 'ilaha 'illallah, Muḥammad rasulullah". -There's no god but Allah, Muḥammad is the messenger of Allah.

Yet, Usama struck and killed the man. When the Prophet got heed of this he condemned Usama, with anger visible on his face, he asked, "Did you kill him after he said that!?". Usama replied, "Oh Messenger of Allah, he only said it out of fear of the sword". But the Prophet Muḥammad quickly replied, "Did you look into his heart, oh Usama!?"
read more

Wednesday, December 12, 2012

I wish we live in a world that no one could penetrate,

Begitulah.

Sukar benar untuk kau bacakan hati ini melalui perasaan yang samar atau tiada langsung. Tapi mudah benar untuk kau lihat perbezaannya pada raut wajah.
read more

Bila sudah ramai rerakan di twitter,

1. Saya bosan sebenarnya present benda yang sama, cakap benda yang sama, argue benda yang sama dan examiner yang sama. #prepresentation

2. Saya dalam dilema mahu edit gambar atau mahu focus pada slide, ERD, dan system. #arabicnight

3. Saya mengharap nik dapat send gambar korporat pada saya dengan kadar segera.

4. Satu kekangan yang saya hadapi dengan system ini adalah saya perlu vote every week untuk memastikan lagu-lagu yang diundi ada dalam carta. #cartamyufm

5. Itu tidak jadi masalah kerana saya boleh sahaja terus ke database dan menambah data secara manual. Masalahnya ialah saya malas untuk satu benda remeh.

6. Saya langsung tidak gentar dengan pre-presentation esok. Kegelabahan rerakan sebenarnya yang membuatkan saya sedikit goyang.
read more

Tuesday, December 11, 2012

We can't control the result,

Kita mengaku kita boleh terima semuanya dengan terbuka dan redha. Tipu.

Kita mengaku kita boleh terima apa saja. Tipu.

Kita mahu orang nilai sesaksama kita. Kita silap.
read more

Obat









Location: Pantai Merdeka, Jeti Semeling, Tanjung Dawai
Date Taken: December 6th, 2012 via android using paint effects.
read more