Sunday, March 23, 2014

PS (i)

Dah dua post ada perkataan sebenarnya. Ini pun aku nak start dengan sebenarnya lulz.

So "sebenarnya" adalah satu perkataan yang kau nak bagitau apa yang tak dapat dizahirkan samada dengan perkataan, perbuatan, mahupun hati pada masa lalu. Past tense. Dah berlaku. Kalau belum terjadi, cemana kau nak cakap "sebenarnya" kan? #Logic

xxx

Waktu aku dapat call untuk interview, sebenarnya aku dalam kelas kat PLKN. Hari sabtu-yang-patutnya-cuti kot tak silap, or jumaat. Sebab dua hari tu je dapat pegang phone. I think it's on April sebab the week after that I balik bercuti untuk election day. So election was on May 5th, interview May 7th. Time tu I dah excited sebab 1st, I boleh extend my leave and 2nd, dengan dapatnya job tu inshaallah I boleh blah dari PLKN secepat yang mungkin. (That's was my pure hope)

May 7th, 2013. I went to the interview with Nuun and her bestie. Interview pukul 11am. Ended at 1.30pm, one and half hour kottt. Gila. And Nuun teased me "hoi aku ingat hang dah masuk kerja dah". Haha

It was worth when I got the job offered on that day on. :)

So why it took too long? Entah, yang I ingat sembang2 je la kot and boss ada call his brother yang kebetulan komandan PLKN and tanya pasal prosedur nak keluarkan I. Kat situ I memang dah happy gilaaa sebab macam ada harapan.

xxx

Tunggu punya tunggu, takda satu surat pun sampai kem either posted or faxes. 

Sedih, tapi I buat biasa ja that time. I macam dah tak kisah sangat - maybe sebab ada dato-sumber-inspirasi. :p

xxx

Ok, lepas habis PLKN I macam tak harap sangat boss akan call sebab I mati2 fikir boss dah cari orang lain.

At last, boss call suruh lapor diri on July 1st. 

Time tu I dah macam tak excited sangat sebab baru je balik dari PLKN on June 21st which a week je nak rest and then have to start work. Rasa berat. Plus, Ramadhan pun dah nak dekat. Kalau boleh I nak macam Ramadhan 2012 and 2011 which takda komitmen apa apa and everyday counted with a good deeds. Every moments of Ramadhan is precious.

So, I have to decide whether to reject or accept the offer...